Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Òmnium defensa que la república catalana és “més necessària que mai” després del discurs del rei Felip VI

|

- Publicitat -

Òmnium Cultural defensa que la república catalana és més “més necessària que mai” després del discurs de Nadal del rei de l’Estat espanyol, Felip VI, el qual un any més ha decebut. Així ho ha expressat la vicepresidenta de l’entitat, Marina Gay, durant l’ofrena floral a la tomba del president Francesc Macià, en el 89è aniversari de la seva mort. Gay, durant l’acte d’homenatge, també ha reivindicat la figura de Macià i especialment la lluita de Macià per la llengua i cultura catalanes.

“Reivindiquem la seva figura per la seva contribució en la política i en la construcció del nostre país i ens fa refermar en les nostres conviccions i en els nostres objectius polítics per aconseguir una república catalana perquè el nostre país que sigui lliure i justa”, ha dit. “Reivindicar el president Macià és reivindicar la nostra llengua i la nostra cultura. Per això, volem seguir denunciant i recordant que 100 anys després, som l’única llengua amb 10 milions de parlants que té un Estat en contra” ha afegit.

Publicitat

“Macià va ser president de la Primera Generalitat republicana i la seva estela ens fa persistir en les nostres conviccions i objectius polítics, més ferms que mai”, ha continuat Gay, qui també ha aprofitat el discurs per denunciar que encara hi ha un total de 4.200 persones represaliades i exiliades, com l’expresident Carles Puigdemont o la republicana Marta Rovira. “Encara tenim persones exiliades com el president Puigdemont, Marta Rovira i la resta d’exiliats que no podran celebrar Nadal, precisament per aquesta repressió de l’estat espanyol. Per tot això, avui més que mai és necessari reivindicar els ideals, els valors i la força que va representar en el seu moment el president Macià en la defensa de la llengua, la cultura i el nostre país”, ha conclòs Gay.

Et pot interessar  Aragonès reivindica la República proclamada per Macià "per passar de ser súbdits a ciutadans de ple dret"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut