Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Odi il·limitat d’Impulso Ciudadano per aturar l’acord Consell i Terres del Segre

|

- Publicitat -

L’entitat espanyolista Ciudadano ha pressionat al Gobierno perquè intervengui en la suspensió del conveni signat per l’Ajuntament de Torres de Segre (Segrià) amb el Consell per la República.

L’acord es va aprovar el divendres 29 d’abril en un Ple extraordinari del consistori on s’ha aprovat el Conveni de col·laboració que consta amb la implementació de la ID republicana als equipaments municipals en el marc de “l’estratègia de ruptura amb el Regne d’Espanya”. Aquest permetrà crear una xarxa d’identificació alternativa per anar desconnectant de l’ús del DNI espanyol.

Publicitat

Impuslo Ciudadano qualifica la iniciativa d’un acord “greu”, segons expliquen suposa substituir el DNI per un “document privat sense eficàcia administrativa” expedit pels consistoris que no tenen competència en aquesta matèria: “Suposa una vulneració de la Constitució i una “invasió” de competències estatals”.

El Consell, a través d’una piualada, ho ha denunciat: “Demanen fer avortar una iniciativa del Consell per la República en un poble” i afegeix, “la seva ràbia, els nostres encerts”.

Cal recordar que l’acord va comptar amb una majoria transversal: els 6 regidors de govern i 2 més de l’oposició han votat a favor del conveni (Junts i ERC) i només hi ha hagut 3 en contra del PSC. L’acord consistirà en un pla pilot per implementar la ID Republicana en els equipaments municipals i un assessorament sobre Consum Institucional de l’ajuntament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut