Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Aquests son els dos xantatges de l’Estat contra els presos en vaga de fam

Podrien ser traslladats a Madrid per Nadal alegant impossibilitats en el desplaçament si la protesta continua i es podria ajornar el seu judici

|

- Publicitat -

La vaga de fam podria haver empitjorat la situació dels quatre presos polítics. La justícia espanyola podria tenir entre mans un nou xantatge per a ells: en un primer escenari, els podrien traslladar a Madrid per passar el Nadal en una presó espanyola i, en un segon, podrien ajornar la seva vista oral al·legant “condicions de salut”.

Segons fonts consultades per mitjans unionistes, l’estat de salut de Sànchez, Rull, Turull i Forn podria desembocar en un trasllat imminent per estar més a prop del nucli judicial i poder ser atesos a Madrid però també per evitar el “dur desplaçament” en ambulàncies i furgones fins a la capital espanyola.

Publicitat

Però això no és tot. La justícia espanyola, diu, tem perquè aquesta protesta faci un “efecte domino” i “arrossegui” els altres presos. El judici, que pot acabar en una sentència condemnatòria de fins a 17 anys, podria quedar ajornat pels presos “que no es trobin en condicions”.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut