Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Nou pas perquè s’investigui una presumpta caixa B de Vox a Múrcia

|

- Publicitat -

La Fiscalia s’ha posicionat a favor que la Justícia investigui una presumpta caixa B de Vox a Múrcia. Un afiliat del partit ultradretà va presentar una denúncia per un delicte d’estafa contra el coordinador de la formació a Cartagena, Luis Armada, en relació amb l’ingrés de la quota dels militants. Concretament, assegura que havia d’ingressar en un compte personal d’Armada part de la quota mensual que abonava a Vox. També assenyala als diputats autonòmics Pascual Salvador i Francisco Carrera, a qui el denunciant acusa d’ignorar els seus avisos sobre el fet que s’estaven cometent presumptes irregularitats. A més, diu que Carrera hauria reconegut que va obrir el compte a titularitat d’Armada i que Salvador (fins fa poc president de Vox Murcia) va negar tenir-ne coneixement.

“Davant aquesta discrepància i davant el fet indiscutible que tot i negar tenir-ne coneixement Pascual Salvador, no només no ha pres cap mesura, sinó que ha mantingut en llocs de responsabilitat als altres dos denunciats, entén l’exponent que pogués haver-se comès bé pels tres denunciats en grup, bé per alguns d’ells individualment, tant delictes econòmics com infraccions relatives a la seva activitat de finançament política”, apunta el text de la denúncia, que va ser avançada per ‘La Marea’.

Publicitat

El jutjat d’instrucció número dos de Cartagena va traslladar a la Fiscalia aquest procediment i el Ministeri Públic va determinar el 15 de novembre que “els fets denunciats podrien ser constitutius d’un delicte lleu d’estafa” si “la suma d’aquestes quotes estafades superés els 400 euros”. En cas que la investigació segueixi endavant i es dirigeixi contra els dos diputats autonòmics, a més de contra el dirigent acusat d’estafa, l’òrgan competent seria el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia, ja que els parlamentaris regionals tenen la condició d’aforats.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

Recentment, els dirigents provincials dels ultradretans van ser destituïts dels càrrecs que ostentaven en el partit i ara estan a l’espera que Santiago Abascal nomeni als membres de la gestora que s’encarregarà del partit a la regió on va obtenir el seu millor resultat electoral les passades eleccions espanyoles.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut