Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Nou atac de l’unionisme: SCC denuncia exmembres del Govern al Tribunal de Cuentas per l’1-O i l’acció exterior

|

- Publicitat -

Societat Civil Catalana (SCC) ha materialitzat el seu odi cap a l’independentisme amb una denúncia al Tribunal de Cuentas contra 11 exmembres del Govern acusant-los de malversació de fons públics per la preparació del referèndum de l’1-O i l’acció exterior de la Generalitat.

Els càlculs presentats per l’entitat unionista arriben als 5.309.807,02 milions d’euros, que s’haurien destinat a aquestes causes. Precisament per això demanen 3,3 MEUR al president Carles Puigdemont, 2,5 MEUR a l’exvicepresident Oriol Junqueras i 1,8 al també expresident Artur Mas. També inclouen a la causa als exconsellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Francesc Homs, Toni Comín, Clara Ponsatí, Jordi Turull, Neus Munté i Lluís Puig.

Publicitat

A la denúncia, acusen els 11 exalts càrrecs d’utilitzar locals públics “per a la consulta il·legal”, de fer despeses de difusió i infraestructures digitals per a promoure el referèndum, de l’encàrrec de paperetes, pagaments a observadors i contractes a “lobbies per a la promoció de la causa independentista”.

“Durant anys el Govern ha destinat milions d’euros a accions il·legals per a les quals no tenia competència ni legitimitat, però s’ha acabat el temps de la impunitat”, ha assegurat la vicepresidenta d’Acció Territorial i Judicial de SCC. L’entitat, que serà l’única acció pública a la causa, avisa que han fet “un llarg i rigorós treball d’anàlisi de totes les partides, en més de 34 GB d’informació”, que ha durat mesos.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut