Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Neus Bramona diu que el Suprem “pren decisions dignes dels pitjors règims autoritaris”

|

- Publicitat -
La dona d’Oriol Junqueras, Neus Bramona, ha acusat el Tribunal Suprem de ser “irresponsable, de no respectar la democràcia i de prendre decisions dignes dels pitjors règims autoritaris”. D’aquesta manera s’ha referit, en un missatge de veu enviat a Rac1, a les “amenaces” del tribunal a funcionaris per condicionar “decisions tècniques” i ha afegit que aquesta actitud no pot tenir lloc en un règim democràtic. Aquest dijous les juntes de tractament de les presons van decidir no autoritzar que els polítics presos, classificats en segon grau i amb el 100.2, a passar el confinament a casa seva. “Estem tristos i enfadats però no deixarem de lluitar i ho portarem a l’ONU”, ha assegurat.
Bramona assegura que no està sorpresa per la decisió de no deixar sortir els polítics presos en plena pandèmia pel coronavirus. Però això, diu, no treu que tornin a estar tristos i enfadats. I es pregunta com pot ser que la mateixa ONU fes una crida als governs del món a reduir la gent que està a les presons davant els “efectes catastròfics” de la covid-19, que la mateixa Michel Bachelet parlés explícitament de presos polítics, i que, en canvi, Junqueras i els seus companys segueixin a les presons per “pressions indignes del Tribunal Suprem”.

“Són uns irresponsables, que no respecten la democràcia i prenen decisions dignes dels pitjors règims autoritaris. Les amenaces a funcionaris per condicionar decisions tècniques no pot tenir lloc en un règim democràtic”, ha denunciat.

Publicitat

Tot i així, ha garantit que no deixaran de lluitar i que portaran el cas a les Nacions Unides. “No pararem fins que aconseguim una amnistia que acabi amb aquesta causa general contra tots els independentistes. I finalment un referèndum que ens permeti a tots decidir el nostre futur polític amb llibertat”, ha reblat.

Et pot interessar  El Suprem revisa aquest dijous els recursos de Vox i Cs contra els indults als líders del procés
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió