Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[VÍDEO] Nadal, sobre la critica de Puigdemont a la reforma de la sedició: “No aporta res de nou”

|

- Publicitat -

El conseller d’Universitats i Recerca, Quim Nadal, carrega contra la crítica que el president Puigdemont va fer a la possible reforma de la sedició. Segons l’opinió del conseller, la carta de Puigdemont, la qual va publicar ahir com a commemoració dels seus cinc anys d’exili“no aporta res de nou” en el panorama polític català i espanyol actual.

Publicitat

En una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de La 2 aquest dilluns, Nadal ha dit que Puigdemont no pot continuar “apel·lant a una legitimitat presidencial”, si bé ha admès la seva “legitimitat pel que fa al moviment independentista”. Respecte de la situació política actual de Catalunya, Nadal ha advertit de la necessitat de tenir uns pressupostos i que el Govern ha d’obrir-se “a totes les forces” que puguin ajudar a aprovar-los, però ha remarcat que no està a les seves mans dir amb quins partits s’han de pactar els comptes. Ara bé, Nadal creu que el govern ha d’intentar “fer les majories alternatives en cada cas per endarrerir l’horitzó electoral”. “La gent vol ordre, vol seny, poques picabaralles”, ha defensat.

Per això, Nadal ha criticat que JxCat triï el camí de la “política negativa”: “Si creuen que fent una política d’obstrucció arribarem abans a unes eleccions que ells guanyaran, s’equivoquen molt”. El conseller d’Universitats preveu que si es repeteixen uns comicis i guanya el PSC, Salvador Illa tampoc no aconseguiria formar majoria.


“Si retornem a les essències més pures de l’Estatut del 2006 sense les retallades del Tribunal Constitucional, potser podem tornar a començar a construir un autogovern sòlid que permeti aprofundir l’autogovern”, ha defensat Nadal, tot afegint: “I en l’aprofundiment de l’autogovern avançar cap a l’autodeterminació i l’amnistia, que és el que proposa el Govern de Pere Aragonès”.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”

Sobre la polèmica fotografia amb els rectors de les universitats catalanes, en la qual no hi havia ni una sola dona, Nadal ha defensat que primer calen “més catedràtiques” perquè hi hagi més candidates a dirigir els centres universitaris. El conseller ha assegurat que treballarà per una “feminització” en les places de recerca acadèmica, ja que conformen “l’univers dels elegibles”. “Jo no poso els rectors”, ha subratllat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut