Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Nadal avisa que anirà “fins a les últimes conseqüències” si la Moncloa rebutja les al·legacions contra l’arraconament de la Filologia Catalana

El conseller de Recerca i Universitats avisa que presentaran un recurs en cas que el govern espanyol rebutgi les al·legacions de l'executiu català

|

- Publicitat -

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha parlat clar i català, avisant el govern espanyol que l’executiu català està disposat a anar “fins a les últimes conseqüències” en cas que les al·legacions presentades contra els dos decrets llei que arraconen la Filologia Catalana siguin rebutjades.

El conseller acusa l’acció del Ministeri d’Universitats espanyol d’excloure els estudis de Filologia Catalana, un fet que qualificar de ser “inacceptable”. “Un té la impressió que per la via dels decrets el govern espanyol intenta anul·la la flexibilització que obria la llei orgànica del sistema universitari“, ha lamentat el titular de Recerca i Universitats.

Publicitat

Nadal ja va comunicar que el seu departament presentaria al·legacions, de la mateixa manera que ho han fet col·lectius de professors de Filologia Catalana, contra els reials decrets espanyols, els quals va qualificar de “retrocés històric” pel que fa als estudis de Filologia Catalana.

“Si no prosperen les al·legacions, ens queda la via del recurs i anirem fins a les últimes conseqüències”. Així s’ha expressat Nadal durant la sessió de control del ple del Parlament celebrada el matí d’aquest dimecres, 3 de maig, sobre la recent polèmica dels decrets llei que deixen de considerar la Filologia Catalana un “àmbit de coneixement independent”, fent que passi a dependre de l’àmbit de “Llengües modernes i les seves literatures”. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut