Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Xina assegura que defensarà les converses de pau a Ucraïna, però que ho farà “a la seva manera”

|

- Publicitat -

La Xina ha afirmat aquest divendres que defensarà les converses de pau a Ucraïna “a la seva manera”. El gegant asiàtic surt així al pas de la pressió de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, que ha alertat al règim de Xi Jinping que “l’equidistància no és suficient” i li ha demanat un “compromís actiu per la pau”. El primer ministre xinès, Li Keqiang, ha assegurat a la televisió estatal CCTV que el seu govern advoca per la salvaguarda de les lleis internacionals, inclosa la integritat territorial de tots els països, després de la reunió telemàtica que ha mantingut amb Von der Leyen, amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, i amb l’alt representat de la UE per a la política exterior, Josep Borrell.

De la seva banda, el president de la Xina, que ha mantingut una reunió a banda amb Von der Leyen i Michel, ha dit a la mateixa televisió que espera que els països europeus puguin formar els seus punts de vista sobre la Xina “amb independència”.

Publicitat

També ha dit que caldria augmentar les comunicacions entre el seu país i la UE en assumptes d’importància que afectin les seves relacions bilateral i la pau mundial, així com que els dos actors haurien de proveir estabilitat en un món “volàtil”.

El primer ministre indi es reuneix amb el ministre d’Exteriors rus

D’altra banda, el primer ministre indi, Narendra Modi, s’ha reunit aquest divendres amb el ministre d’Exteriors rus, Sergei Lavrov. La Índia és un dels pocs països d’arreu del món que no ha volgut condemnar la invasió russa d’Ucraïna.

Lavrov ha afirmat que Moscou i Deli trobaran maneres d’esquivar les sancions “il·legals” d’Occident per continuar mantenint els seus tractes comercials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut