Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Vox i PP entonen el “Tot s’hi val” per enfonsar Podemos

Un càrrec del PP i un de Vox van promoure la notícia falsa que Podemos havia provocat l’atac a la seva seu per victimitzar-se

Redacció
Redacció 09/08/2021

La notícia falsa que l’atac a la seu de Podemos a Cartagena va ser provocat per membres del partit va ser un muntatge que diferents entitats van emprendre a fi que no es reconegués la violència física i simbòlica que s’havia efectuat contra el partit lila.

S’ha pogut localitzar que els principals comentaris o piulades que van ser forces de dreta i extrema dreta com és el PP, Vox. En investigacions s’han detectat comentaris en què es posava en dubte que els fets succeïssin en un mateix moment i, per tant, donaven a entendre que formava part d’un muntatge del partit lila per guanyar força a Cartagena.

Aquesta versió ha estat fàcilment desmentida amb la detenció d’un investigat d’ideologia nazi, que no presenta cap afinitat amb Podemos. El periodista i membre de Vox, Hermann Tertsch, no ha demanat perdó per les greus acusacions que ha fet al partit lila, ni tampoc l’encarregat de la comunicació en línia del PP, Ismael Sirio López Martín, que també va donar a entendre que Podemos havia manipulat l’atac a la seu. Tots dos van fer comentaris afirmant que l’atac de la seu l’havia organitzat el partit lila com afirma Luh Noticias

Es tracta d’uns fets molt greus, ja que a més a més de no condemnar l’atac a la seu d’un partit polític, cosa que qualsevol demòcrata hauria de fer, van utilitzar la violència que havien exercit contra Podemos, per intentar enfonsar el partit amb una teoria conspiranoica de fireta. Van encendre les xarxes socials per un pressentiment, amb evidències amb molt poca solidesa, i encara no ho han desmentit, ni han demanat perdó.