Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

[Vídeo] Un testimoni deixa entendre que un infiltrat va ser qui va tirar una cadira a la Policia espanyola

Avui, al judici farsa, és el torn d’un seguit de testimonis citats per les defenses que són ciutadans i càrrecs locals que van viure de primera mà la violència de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 30/04/2019
El testimoni de Ferran Soler, votant de l'1-O

Avui, al judici farsa, és el torn d’un seguit de testimonis citats per les defenses que són ciutadans i càrrecs locals que van viure de primera mà la violència de l’Estat espanyol a través de la seva policia quan van anar a votar als seus col·legis l’1-O.

Un d’ells ha estat en Ferran Soler, que votava al centre El castell de Dosrius. Soler ha explicat com va ser lesionat en dues ocasions per la policia espanyola: un cop de porra a un dit i un cop al front que el va fer sagnar i anar a l’hospital a què li posessin punts. Però hi ha hagut dos moments de la declaració de Soler que han estat brillants.

Per una banda, ha trolejat al fiscal Cadena quan aquest li ha preguntat sobre els suposats insults que van rebre els agents per part dels ciutadans fent girar la truita: “un agent ens va dir rates o gossos a nosaltres i va advertint-nos que ens pegarien fins al DNI”. A més, també ha deixat caure que un desconegut que “ningú coneixia al poble”, un fet que ha descrit com “molt estrany”, va ser qui va tirar una cadira contra un policia.

Aquí explica com va ser lesionat per la policia espanyola: