Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

[Vídeo] Un agent fica la pota i admet que les gravacions de la policia espanyola durant l’1-O estan manipulades

Nova pifia d’un testimoni de la policia espanyola durant el judici farsa que se celebra al Tribunal Suprem espanyol a Madrid. A respostes de les defenses, un dels agents que […]

Gerard Sesé 15/04/2019
Pla general del tribunal del judici de l'1-O al Suprem, amb el jutge Luciano Varela a l'extrem esquerre

Nova pifia d’un testimoni de la policia espanyola durant el judici farsa que se celebra al Tribunal Suprem espanyol a Madrid.

A respostes de les defenses, un dels agents que ha declarat avui, ha explicat que ell era l’encarregat de dur una càmera tipus GoPro. Un model, però, que ha descrit que no era d’última generació i que va suposar un “marrón” per a ell haver-la de dur.

Resulta, però, que el total del minutatge de les seves gravacions no arriben als 10 minuts. L’advocat de la defensa, Jordi Pina, ha sabut conduir amb enginy el testimoni fins que quedés retratat.

Segons el policia, la càmera tenia una autonomia de dues hores de gravació i que van avisar a l’agent que administrés el temps. És per això que ell mateix l’havia d’anar engegant i parant. L’agent ha volgut, llavors, justificar-se matusserament explicant que la càmera porta una pestanya i que si s’abaixava, l’aparell deixava de gravar. Aquí el moment: