Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

[Vídeo] Rufián diu que no és culpa d’ERC ni del Gobierno que la taula de diàleg no s’hagi reunit encara

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congreso, Gabriel Rufián, ha assenyalat aquest dimecres que el responsable de l’endarreriment de la reunió de la Mesa de Diàleg entre el Gobierno i la Generalitat no és ERC i entén que tampoc és culpa del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, ni de Unides Podem. “Ens queda un”, ha respost sense citar expressament al president de la Generalitat, Quim Torra.

“Convé recordar que en aquesta taula hi ha dos governs i quatre partits molt diferents”, ha expressat Rufián en declaracions a TVE, recollides per Europa Press, en què ha dit que la ciutadania sap i entén “per què” la reunió no s’ha celebrat “entre la Diada i la més que probable inhabilitació de Torra”. “Hi haurà més oportunitats, no cal comprar sogues ni començar acusar-nos els uns als altres”, ha recalcat.

Publicitat

Sobre el responsable que aquesta reunió no s’hagi celebrat encara, el diputat d’ERC ha assegurat que per part de la seva formació no serà. “Cadascú pot treure les seves conclusions”, ha explicat Rufián.

D’aquesta manera, ha assenyalat que JxCat i el PDECat tenen “un embolic intern” que des d’ERC respecten. “Entenem que cada un té els seus plans i problemàtiques. Quan estiguin preparats, ja podrem reunir-nos”, ha sostingut.

Sobre les trobades amb la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, el portaveu parlamentari d’ERC ha insistit que si el Gobierno vol “uns pressupostos d’esquerres” és complicat fer-ho amb Ciutadans, un “partit de dretes que governa amb Ayuso i amb Vox a Andalusia”. “És objectiu dir-ho”, ha reclamat Rufián, que ha afirmat que amb Iglesias comparteix “més visions” i que la trobada amb Calvo “serà més protocol·lari”.

Et pot interessar  Aragonès crida a "plantar cara sempre" a la ultradreta: "Jo també estic enamorat de la meva dona però no abandono"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut