Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

[Vídeo] Rajoy s’autodelata i el seu testimoni es podria desestimar si ha infringit la llei

El president del Gobierno cessat per una moció de censura, el popular Mariano Rajoy, podria haver incomplert la llei d’enjudiciament criminal que obliga als testimonis a mantenir-se incomunicats entre ells […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 27/02/2019
Rajoy entrant avui al TS

El president del Gobierno cessat per una moció de censura, el popular Mariano Rajoy, podria haver incomplert la llei d’enjudiciament criminal que obliga als testimonis a mantenir-se incomunicats entre ells un cop hagin formulat el seu testimoni i a no poder veure què testifiquen els altres durant l’interrogatori.

I és que Rajoy s’hauria autodelatat quan ha fet referència a unes declaracions fetes pels testimonis durant el matí. Immediatament, la defensa, a través de Jordi Pina, ha volgut preguntar-li com sabia el contingut que s’ha testificat durant el matí, ja que la llei ho prohibeix.

Rajoy ha titubejat i ha sortit per la tangent “he llegit diaris digitals”, s’ha excusat. En cas de no haver estat així i es provés que s’hagués comunicat amb els testimonis o hagués estat veient el judici, s’hauria de desestimar el seu testimoni.