Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

VÍDEO | Oranich s’aparta de la investigació de Junts sobre Madaula pels “milers d’insults” a les xarxes des del cas Dalmases

La presidenta de la Comissió de Garanties s'uneix al gruix del partit que qüestiona que es tracti de violència masclista

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comissió de Garanties de Junts, Magda Oranich, ha anunciat en una entrevista a TV3 que s’aparta de la investigació sobre el cas Madaula pels “milers d’insults” i els “qüestionaments” constants que rep a les xarxes socials des que va fer l’informe sobre Francesc de Dalmases pel cas de l’esbroncada a la sotsdirectora del programa ‘FAQs’.

M’he volgut apartar d’aquest nivell tòxic. Em quedo més tranquil·la si no intervinc en aquest tema”, ha argumentat. “Rebo milers d’insults a Twitter més o menys del mateix entorn. Es fa bastant desagradable i es fiquen amb tot. Amb la família, en si porto perruca, en l’edat…”, ha enumerat. Tanmateix, Oranich ha apuntat que no tolera que l’assenyalin dient que s’ha operat els pits: “Quan estàs operada de càncer de mama no fa gens de gràcia sentir això”.

Publicitat

Avala la versió de la sectorial feminista

Pel que fa a la denúncia d’Aurora Madaula, Oranich ha qüestionat que s’emmarqui en la violència masclista perquè “de la mateixa manera que algú pot pensar que ho és, altres no”. Així mateix, ha recordat que la sectorial feminista del partit s’ha manifestat en contra Madaula perquè considera que ha utilitzat el feminisme amb fins polítics i ha afirmat que pot coincidir “bastant” amb la sectorial.

La presidenta de la Comissió de Garanties de Junts també ha qüestionat que el Parlament sigui el millor lloc per fer pública una denúncia sobre violències masclistes davant de les càmeres de televisió. “A mi això no m’ha agradat i al grup parlamentari tampoc”, ha dit.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia

Pel que fa als terminis, ha explicat que hi ha 30 dies per elaborar la resolució sobre el cas i que, primer, s’han donat 10 dies perquè Madaula es pugui explicar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut