Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] Borràs honora la memòria de Macià, qui va proclamar la República Catalana el 1931

|

- Publicitat -

Laura Borràs ha honorat aquest Nadal la memòria de Francesc Macià, que va “proclamar la República Catalana” i va “restaurar la Generalitat” en l’ofrena tradicional a la tomba del president, mort tal dia com avui del 1933. La presidenta del Parlament ha assegurat que si avui la Mesa de la cambra catalana pot fer l’ofrena és perquè els que en formen part són hereus “de la legitimitat d’aquelles institucions que ell va restaurar i que van sobreviure i han sobreviscut a 40 anys de dictadura, amb exili, amb persecució i amb repressió fins al dia d’avui”.

També ha recordat que Macià era un home “d’aquells que fa un crit a un país i el posa en marxa”, i s’ha encomanat a un esperit que és “el que necessita en aquests moments Catalunya”. Borràs ha indicat que l’ofrena a la tomba de Macià és també un homenatge a tothom que “en aquest fil de continuïtat històrica” farà possible que el 2022 es commemorin els 90 anys d’història de la restitució del Parlament.

Publicitat

Alhora també ha tingut un record per a les persones que travessen dificultats en el context de la crisi per la pandèmia de la covid-19, a les quals ha enviat els “desitjos de recuperació” de la Mesa del Parlament.

Et pot interessar  El Suprem desestima el recurs del Parlament contra la decisió de la JEC de retirar l’escó a Borràs
Publicitat

Opinió

Minut a Minut