Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Arrenca la marxa lenta de taxistes contra l’augment de preus del combustible en direcció al Parlament

|

- Publicitat -

La marxa lenta de taxistes per protestar contra l’escalada dels preus dels combustibles ha començat aquest dimecres al matí, poc abans de dos quarts d’onze, a l’Aeroport del Prat i ja es dirigeix cap al Parlament. Segons els organitzadors, hi participen al voltant de 800 vehicles tot i que confien que un cop al centre de la ciutat se n’hi afegiran més.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha demanat ajudes com les aprovades per la pandèmia i ha advertit que, en cas contrari, podrien iniciar una altra protesta estacionant els taxis enmig del carrer com ja van fer el 2018 a la Gran Via. La marxa està encapçalada per set tractores de camió en representació dels transportistes, alguns dels quals ja encadenen deu dies de protesta.

Publicitat

Els taxistes han sortit a les 10.25 h, més de mitja hora més tard del previst, i han passat primer per la terminal d’arribades de l’aeroport, conegut entre el col·lectiu com el ‘tub’, i han enfilat cap a un polígon del Prat de Llobregat per reagrupar-se i dirigir-se a la C-31 en direcció al centre de Barcelona i al Parlament. Abans d’iniciar la marxa, Álvarez ha destacat en declaracions als mitjans que la protesta té el suport de totes les associacions del taxi.

Mentrestant, aquest matí els transportistes també han seguit amb l’aturada i els piquets al Port de Barcelona i han tallat la Ronda Litoral, primer en sentit Besòs, i després en sentit Llobregat, entre les sortides 14 i 17, prop de la Zona Franca. Així mateix, ha començat la vaga de la comunitat educativa contra la sentència del 25% de castellà.

Et pot interessar  El Govern cita els sindicats de presons a una reunió dilluns a les 9 del matí i planteja nous interlocutors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut