Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Verge confirma que el Departament d’Igualtat està fent acompanyament psicològic a dones arran del cas Dalmases

|

- Publicitat -

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha fet públic que el departament està fent acompanyament psicològic a dones arran del cas del diputat de Junts Francesc de Dalmases, tot i que no n’ha donat més detalls per mantenir-ne la privacitat.

En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Verge ha assenyalat que aquests tràngols que pateixen diputades i periodistes busquen coartar el desenvolupament de la seva feina i ha defensat “generen angoixa i s’han de tractar”. En aquest sentit, la consellera ha remarcat que, malgrat que ocorren pràctiques masclistes i d’assetjament en tots els àmbits, la política ha de ser “exemplar”.

Publicitat

Solidaritat amb Montero

La consellera també ha volgut mostrar de forma explícita el suport a la ministra d’Igualtat, Irene Montero, arran de les crítiques que està rebent per la llei del ‘només sí és sí’: “El que està patint és violència política”. Així mateix, ha lamentat que els retrets s’estiguin dirigint directament a la persona i no a la llei, com si ella hagués redactat la norma sense passar per cap tramitació. Per a la consellera, l'”assetjament” que està rebent la ministra té a veure amb el fet que estigui fent polítiques públiques feministes des de les institucions per “sacsejar l’statu quo”.

La consellera d’Igualtat coincideix que la interpretació d’aquesta llei que estan fent alguns jutges per determinar eventuals rebaixes de penes “no té en compte tota la jurisprudència”. També creu que “fa falta més formació en temes de gènere per als jutges, fiscals i torns d’ofici”.

Sobre el mundial de Qatar, ha afirmat que cal ser “molt autocrítics” amb un esdeveniment en un país en què es vulneren els drets de les dones, de les persones LGTBI i de les migrades, i també amb la FIFA per escollir estats amb aquests règims. La consellera ha lamentat que figures que són “referents” en alguns valors, com els entrenadors Josep Guardiola o Xavi Hernández, després no hi siguin “coherents”.

Et pot interessar  El Govern preveu que el grup d’experts per lluitar contra la violència vicària estigui llest el juny
Publicitat

Opinió

Minut a Minut