Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

L’advocat de la Manada creu que és “perfectament possible” que la llei del ‘només sí és sí’ redueixi la pena d’un dels condemnats

|

- Publicitat -

L’advocat de ‘la Manada’ —els cinc homes que van violar en grup una noia als Sanfermines l’any 2016—, Agustín Martínez, ha explicat que prepara un recurs perquè es revisi la sentència d’un d’ells en aplicació de la nova llei del ‘només sí és sí’.

En una entrevista a Canal Sur Ràdio, Martínez ha opinat que és “perfectament possible” que a un dels condemnats se li pugui rebaixar per la reducció dels mínims de les penes. “En principi afectaria exclusivament a un d’ells”, ha dit. L’advocat de ‘la Manada’ ha carregat contra la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i ha afirmat que la nova llei és “dolenta”, està “basada exclusivament en la propaganda” i ha negat que hi hagi “tribunals masclistes”.

Publicitat

Crítiques a Montero

La nova llei del ‘només sí és sí’ ha comportat que alguns jutges rebaixin les condemnes a agressors. La ministra Montero ha assegurat que en aquests casos els jutges no estan aplicant la llei per “masclisme”. “Si la llei es compleix totes les dones estan protegides”, ha subratllat.

Aquestes declaracions han despertat una onada d’indignació entre els membres del poder judicial. L’Associació Professional de la Magistratura ha demanat la dimissió de Montero argumentant que les recents paraules de titular d’Igualtat se sumen als seus atacs “constants” a jutges, que resulten “intolerables i inadmissibles en una democràcia”. Igualment, l’Associació de Fiscals reclama a Montero que reconegui “l’error legislatiu” i no culpi a qui l’aplica.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut