Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un usuari de Renfe demana indicacions en valencià i es neguen a atendre’l: “Habla en español que estamos en España”

|

- Publicitat -

Les discriminacions lingüístiques són, malauradament, el pa de cada de dia de milers de catalanoparlants, que sovint es veuen forçats a canviar d’idioma per tal de ser atesos o, fins i tot, veuen com se’ls menysprea i desatén per fer servir la llengua de la seva terra. És el que li ha succeït a un usuari de Renfe de l’estació de Castelló, al País Valencià, quan ha demanat indicacions en català i, des del servei d’atenció al client de les instal·lacions ferroviàries, s’han negat a atendre’l per aquest mateix motiu.

L’usuari ha traslladat la desagradable situació a Twitter, on ha exposat el seu cas i la pertinent queixa interposada a la mateixa estació, preguntant-se si “servirà de res”.  Tal com ha relatat, l’home s’ha adreçat a una treballadora de Renfe en català demanant-li indicacions. La dona, segons sembla, li ha etzibat que li parlés en espanyol: “Habla en español que estamos en España”, sense resoldre-li els dubtes i, finalment, negant-se a atendre l’usuari del servei públic.

Publicitat

“Hi ha el dret a ser entès i atès en la llengua pròpia del territori, d’acord amb el marc legal autonòmic vigent”, argumenta l’afectat en la queixa, la qual es pregunta si servirà d’alguna cosa, doncs, segons ell, aquesta situació forma part del “supremacisme colonial de sempre”.

Et pot interessar  El ministre @ernesturtasun, el talibà dels toros, ens alliçona insultant els defensors de la llengua catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut