Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Nova discriminació lingüística: Un metge de Palma comet una negligència i s’excusa en la “barrera idiomàtica”

Al document, el doctor diu que “l’anamnesi ha estat interferida”, perquè la pacient havia contestat “sempre en mallorquí”

Redacció 26/09/2022

Un metge del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital Juaneda Miramar de Palma ha posposat la diagnosi a una pacient per no entendre el català. A l’escrit entregat a la pacient el professional de la salut al·lega una suposada “barrera idiomàtica”, tot remarcant que “contesta sempre en mallorquí“.

Marta Carrió, Directora general d’Infància, Joventut i Famílies del Govern de les Illes Balears ha compartit el document a les xarxes per denunciar que és una “falta de respecte a la nostra llengua”. Així mateix, la portaveu de MÉS per Mallorca assegura que dir que “l’anamnesi és incompleta” per motius lingüístics suposa “una negligència en tota regla i un perill per a la salut de la nostra ciutadania”.

L’anamnesi és el procés de l’exploració clínica que serveix per conèixer el pacient i el seu historial clínic. Les dades recollides són essencials per a elaborar un diagnòstic adequat.

Per acabar-ho d’adobar, Carrió, que és família de la persona discriminada, ha detallat a l’ARA Balears que el metge “en cap moment” li va dir que no l’entenia. “Quin tipus de recomanació fas quan suposadament has escrit que no has entès el que t’ha dit?”, ha qüestionat.