Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Un associat de base del PDeCat a Ferran Bel: “La teva opinió no ens interessa”

Evident desunió entre militants de base i la cúpula pel futur de la formació

Redacció 20/06/2020
David Bonvehí i Ferran Bel

Tot just ahir us explicàvem la notícia que la direcció del PDeCat té pressa per convocar les eleccions anunciades a Catalunya pel president Quim Torra però encara sense data. Un dels membres de la cúpula del partit, Ferran Bel, assegurava que a un mitjà local que “Si em demana l’opinió personal, jo convocaria eleccions com més aviat millor“.

Com advertíem al mateix article, els sectors i les bases del PDeCat més properes al president (que són la immensa majoria) consideren que no cal córrer per a celebrar els comicis catalans, ja que primer cal ordenar definitivament l’espai, a diferència de la direcció.

“A qui no l’interessa ordenar l’espai, l’interessa eleccions ràpidament i així, instal·lats en el caos, poden demanar quota” expliquen militants de base a La República.

Avui n’hem tingut un exemple d’aquesta divisió quan un associat de base del PDeCat i cap de llista de JxCat a La Llagosta (Vallès Oriental), Antoni Arenas, ha fet un tuit desacreditant Bel: “No ens interessa la teva opinió, gràcies”. El tortosí, lluny de no entrar a la brega, ha contestat: “a mi tampoc la teva”. Una mostra més de la desunió entre les bases del partit, que volen diluir el PDeCat dins la llista del president sumant altres espais, i la de l’executiva, que pretén mantenir les quotes.