Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Turull remarca que el delicte de sedició encobreix la “persecució a la mobilització” i reclama derogar-lo

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha defensat que la reforma que pertoca sobre el delicte de sedició és la “derogació”. Així ha reaccionat en una entrevista a ‘Ser Catalunya’ després que ‘El País’ hagi publicat que el govern espanyol estaria disposat a reduir a la meitat la pena per sedició.

Turull defensa que no hi ha punt mitjà pel que fa al delicte de sedició i que el que s’hauria de fer és derogar-lo. Una opinió que, segons ha afegit, no és només de Junts. Igualment, s’ha referit a la interpretació que la justícia espanyola va fer del delicte de sedició per condemnar-lo a presó i ha afegit que la interpretació que es fa és “persecució a la mobilització”. “Si ens volem adaptar als estàndards europeus, hem de derogar el delicte de sedició”, ha insistit.

Publicitat

Moderació fiscal

Paral·lelament, ha considerat que és “fer trampes” dir que els pressupostos de la Generalitat són els del conseller Jaume Giró i s’ha mostrat partidari d’una “moderació fiscal”. Sense concretar, ha dit que es pot plantejar una rebaixa en els trams de l’IRPF que són competència de Catalunya.

Turull ha deixat clar que el seu partit no se sent vinculat ara amb “qualsevol cosa” que haguessin fet des del govern de coalició i ha argumentat que els pressupostos de Giró no són els de Junts perquè estaven condicionats per un govern de coalició.

Però també ha descartat una moció de censura perquè, segons ha explicat, voldria dir arribar a acords amb altres partits que estan a “l’antítesi” de Junts.

Et pot interessar  Turull desmenteix Asens i diu que Junts no es fa “gens responsable” de les "especulacions" sobre un acord per l’amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut