Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torrent i Puigdemont planten cara Felipe VI

El monarca espanyol ha fet unes declaracions interpel·lant directament un dels discursos de la defensa dels presos polítics

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha replicat aquest dimecres a Felip VI, que ha titllat de no “admissible” apel·lar a una “suposada democràcia per sobre del dret”. “El que és inadmissible és l’Estat utilitzant els tribunals contra la voluntat democràtica de la ciutadania”, ha escrit Torrent en una piulada a les xarxes. El president del Parlament ha respost així a les declaracions del monarca al World Law Congress, que es clou aquest dimecres a Madrid, i que coincideix amb les declaracions dels acusats al judici de l’1-O. Durant la seva intervenció, Felip VI també ha afegit que sense respecte a les lleis només hi ha “inseguretat, arbitrarietat i el trencament dels principis morals i cívics de la societat”.

També Puigdemont el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha acusat aquest dimecres al Rei Felip VI de confondre “la llei amb la democràcia”, malgrat afegir que no és una confusió innocent.

Publicitat

En un apunt al seu compte de Twitter ha reaccionat així: “Franco va respectar la llei quan va nomenar a Joan Carles I com a successor. Per això el seu fill mostra aquesta obsessió a confondre la llei amb la democràcia (que d’altra banda no és una confusió innocent)”, ha assegurat l’expresident català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut