Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Torrent avisa que una sentència condemnatòria farà “irreversible” el trencament amb l’Estat

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ho té clar. En un esmorzar organitzat al Fòrum Europa Tribuna Catalunya ha avisat que una sentència condemnatòria contra els presos i […]

Joan Solé
Joan Solé 13/09/2018
Imatge d'arxiu de Roger Torrent

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ho té clar. En un esmorzar organitzat al Fòrum Europa Tribuna Catalunya ha avisat que una sentència condemnatòria contra els presos i preses polítics i exiliats farà “irreversible el trencament amb l’Estat”. En concret, el trencament entre la ciutadania catalana i les institucions espanyoles.

En aquest sentit, ha assegurat que el judici és “la prova del cotó” de la democràcia espanyola i assenyala que un referèndum sobre l’Estatut és “insuficient”. Per aquest motiu, anima a Pedro Sánchez a fer d’estadista i passar “del referèndum impossible al referèndum inevitable”. Ja que, apunta, al marge dels dubtes que poden sorgir sobre la viabilitat d’una consulta sobre l’Estatut, “no és el que vol la ciutadania catalana que fa vuit anys que es mobilitza” i, per tant, és “inevitable” incloure alguna pregunta que permeti als catalans que desitgen la independència pronunciar-se a favor.