Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torra vol recórrer a Estrasburg la retirada del seu escó al Parlament

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha indicat la seva intenció de dur al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg la retirada de la seva acta de diputat per part de la Junta Electoral Central (JEC) a principis d’any. El Tribunal Constitucional (TC) ha arxivat aquest dimarts els recurs d’empara de Torra i les mesures cautelars que havia presentat davant de la decisió de l’òrgan electoral. Amb aquest arxivament, s’obre la possibilitat de dur el cas a Estrasburg, ja que queda exhaurida la jurisdicció estatal.

Així ho han recordat des de l’entorn de l’expresident, que han criticat la “lentitud” del TC. “S’afanya quan li convé i s’adorm quan vol deixar passar el temps”, ja que ha arxivat el cas perquè Torra ja ha estat inhabilitat per sentència ferma i executada. “Si s’haguessin acceptat les mesures cautelars en el moment que es van sol·licitar, la pèrdua d’objecte al·legada avui no tindria cap sentit”, han recordat. Torra ha insistit que els catalans independentistes no aconseguiran “mai” justícia a l’Estat espanyol, per la qual cosa té la intenció d’apel·lar al TEDH.

Publicitat

Per a Torra, que encara està pendent de les cautelars que va demanar sobre la seva inhabilitació com a president, l’única solució al que considera irregularitats i set de venjança de l’Estat és la independència de Catalunya i la defensa dels drets civils fonamentals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut