Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Torra ‘tuneja’ les paraules del president del TSJC i li dilapida el discurs repressiu i unionista

Calvot del president de la Generalitat a un tuit del Poder Judicial perquè s’entenguin bé les intencions de venjança de la justícia espanyola

Gerard Sesé
Gerard Sesé 21/07/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió de presidents amb Pedro Sánchez per fer seguiment de la pandèmia, el 31 de maig de 2020 (horitzontal)

Avui ha començat el judici contra els membres de la Mesa del Parlament de l’anterior legislatura al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Una vegada més, la repressió i la judicialització d’un problema polític per part de l’Estat no s’atura ni en plena pandèmia.

Amb calor i mascaretes, s’ha celebrat la primera jornada del judici i el perfil oficial de Poder Judicial espanyol resumia en algunes piulades el que passava a la sala del TSCJ.

El molt honorable president Quim Torra ha hagut de ‘tunejar’ un dels seus tuits perquè s’entengui bé. “No hi ha cap ‘desafío’, hi ha demòcrates; no hi ha ‘firmeza’, hi ha venjança”.

I és que el Poder Judicial escrivia un tuit citant les paraules del president de TSJC i que Torra ha volgut respondre per trencar el relat unionista i repressiu que s’exerceix des de les institucions de l’Estat.