Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Torra ho té clar, l’objectiu de la legislatura “és la constitució de la República”

Recorda que el mandat d’aquest govern és el de l’1 d’octubre i assevera que el referèndum “és una pantalla passada” que només recuperarà si l’Estat “recapacita i alliberar els presos polítics”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost sense voler a les paraules del vicepresident legítim, Oriol Junqueras, qui en l’entrevista d’avui a El Matins ha concretat que l’actual legislatura ha de servir per “governar bé”. Entrevistat per la revista El Temps, el president ha deixat clar que l’objectiu d’aquest govern és el de la “constitució de la República”: “Entenem que el nostre mandat és el de l’1 d’octubre. La papereta que van triar 2.100.000 catalans posava “sí” a la constitució d’un Estat en forma de república. Aquesta és la nostra obsessió”.

Amb un curs polític marcat per una tardor calenta, els judicis i les eleccions municipals i europees, Torra considera que no hi ha cap moment concret amb el qual es vulgui fer efectiva la República: “Trobarem una nova oportunitat perquè la majoria de la població se senti interpel·lada per fer un pas endavant”. “De vegades poso com a exemple el moment que vam crear amb l’1 d’octubre. Això vol dir que cal fer un referèndum? No. És una pantalla passada per a nosaltres. Ja el vam fer i va tenir la seva plasmació política en la declaració d’independència del 27 d’octubre. Per tant, estem en una altra fase”. El president concreta que “venim d’on venim: d’un 1 d’octubre i d’un 27 d’octubre. Si l’Estat s’obre a negociar, si vol recapacitar i alliberar els presos polítics, parlem-ne”.

Publicitat

Amb la CUP pressionant perquè es faci efectiu el nou estat en un període de nou mesos, el president defuig posar terminis perquè “no ajuden”: “Si seran nou mesos o si en seran més, en aquest moment no li ho puc contestar. Però sí que estem treballant cada dia perquè això sigui possible, amb la dificultat immensa del moment polític que vivim”.

Et pot interessar  L'Arquebisbat de Tarragona demana perdó pel paper de l'Església en el franquisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut