Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Torra fa una crida a sindicats i patronals a construir a acords i a “no perdre el temps en discussions menors”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida als sindicats i a patronals a teixir un diàleg “franc i obert” que permeti construir acords. En reunió constitutiva del Consell del Diàleg Social de Catalunya, el cap de l’Executiu ha assegurat que, per superar la pandèmia, “no podem perdre temps en discussions menors i hem de trobar grans maneres de com farem les coses i de com ens ordenarem”. Acompanyat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, Torra ha dit que la “complicitat” en el diàleg social és “imprescindible” per poder “sortir d’aquest malson”. “Tenim una feina ingent al davant, però si som capaços d’afrontar-la així, discutint oberta i francament, segur que ens en sortirem”, ha afegit.

A banda dels membres del Govern, la trobada telemàtica ha comptat amb el president de Pimec, Josep González; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i el secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros. El principal objectiu de la reunió ha estat abordar els reptes econòmics, socials i laborals a conseqüència de la crisi sanitària de la covid-19. A més, la sessió de treball d’aquest dijous ha servit també per constituir la comissió de seguiment, que començarà a funcionar en els pròxims dies i decidirà els àmbits temàtics de treball.

Publicitat

Conscient que després del confinament estricte per la situació pandèmica s’encara una fase enfocada en l’activitat productiva, el president de la Generalitat ha subratllat la necessitat de fer front també a la crisi social que se’n deriva. I ha recordat que caldrà “ser molt curosos amb l’estratègia de desconfinament”, tenint en compte les necessitats dels sectors productius i dels territoris.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals

Torra també ha aprofitat la seva intervenció, davant els representants sindicals i empresarials, per posar en valor l’aprovació dels pressupostos, que són “oportunitat que hem de saber aprofitar”. Amb tot, ha reconegut que els comptes “neixen desfasats”, ja que ha recordat que només en l’àmbit sanitari s’haurà de fer front a una despesa de 2.000 milions d’euros per cobrir les necessitats derivades de la covid-19.

Per la seva banda, el conseller de Treball ha explicat que el que es pretén és “buscar el màxim comú múltiple, encara que sigui des de mirades diferents i a vegades discordants per poder afrontar els reptes en les millors condicions”.

El Consell del Diàleg Social de Catalunya és l’òrgan de participació institucional permanent que ha de vetllar pel desenvolupament del diàleg i la concertació social.

Aquest òrgan està previst al decret llei aprovat pel Govern el passat 24 de març. L’aprovació de la llei de participació institucional, que, entre d’altres, permet ordenar, protegir i donar transparència a la concertació amb els agents socials i la constitució del Consell del Diàleg Social són una fita “històrica” que no s’havia aconseguit fins ara, ha remarcat Torra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut