Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Torra desacredita el Gobierno sobre el retorn a les escoles sense distància: “És una competència del Govern”

El president de la Generalitat recorda a l’Estat que “serà el Departament d’Educació qui decidirà les condicions”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/06/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, durant la reunió de presidents autonòmics del 7 de juny del 2020. (Horitzontal)

Els escolars d’Educació Infantil i dels primers cursos de Primària no hauran de mantenir una distància interpersonal de metre i mig per evitar contagis de coronavirus durant el proper curs ni tampoc fer servir mascaretes a classe, segons un document del Gobierno amb recomanacions per adaptar l’activitat dels centres educatius a partir de setembre a les mesures sanitàries contra la pandèmia.

Aquest document, elaborat pels ministeris de Sanitat i Educació i Formació Professional, es presentarà aquest dijous a les comunitats autònomes en la reunió prevista de la Conferència Sectorial d’Educació. D’aquesta manera, el Gobierno relaxa les mesures en els cursos amb escolars de menor edat, on el contacte entre els petits és freqüent. En concret, no caldrà que mantenir una distància en totes les etapes d’Educació Infantil, de 0 a 6 anys, ni tampoc en els quatre primers cursos de Primària. En aquests cursos, a més, no existirà l’obligació d’utilitzar la mascareta.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat durament la posició de l’executiu de Pedro Sánchez, ja que considera que envaeix les competències de Catalunya. Torra assegura que el Gobierno “oblida que les competències són de la Generalitat de Catalunya i que serà el Departament d’Educació qui decidirà les condicions, sempre en diàleg amb el món local i la comunitat educativa catalana”.

De fet, des del departament d’Educació, també han manifestat el seu “radical malestar” pel comportament de la Moncloa. A més, consideren que han filtrat “a través de notes de premsa temes que encara no s’han debatut”.