Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torra avisa que vindran més dies de “derrota” per a l’Estat i assevera que la causa judicial és una “farsa”

El president de la Generalitat es pregunta quantes derrotes judicials necessiten per entendre que un problema polític necessita una resposta política

|

- Publicitat -

Quim Torra ha seguit fil per randa el discurs del president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l’hora de valorar el retorn del president després de quatre mesos de batalla judicial que s’ha saldat amb la victòria de la causa republicana.

“Avui el dia de la derrota de l’Estat espanyol, ha perdut la batalla judicial europea. Més derrotes vindran si segueixen pressionant en aquest sentit. Quantes derrotes judicials necessiten per entendre que un problema polític necessita una resposta política?” s’ha preguntat Torra.

Publicitat

 

Lluny de fer un pas enrere en el seu to, el president de la Generalitat ha demanat a l’Estat que “admeti la realitat” i, per tant, “aturi la repressió” contra tots els càrrecs: “És vergonyós que després de 40 anys del règim de Franco tinguem la imatge de policies colpejant ciutadans que volien votar l’1 d’octubre”. En aquest sentit, ha reiterat que és una “vergonya” que al segle XXI hi hagi “presos polítics, a l’exili i centenars de persones jutjades”.

Tot i els somriures que han dibuixat els presidents i exiliats en l’arribada de Puigdemont, Torra ha matisat que avui no és un dia de celebracions, “és una benvinguda al primer gran acte de justícia admès per un tribunal imparcial. Hi haurà més derrotes si Espanya continua en aquest sentit”. En aquesta línia, el líder de l’executiu català assevera que aquesta causa és una “farsa”: “Quan patiment més volen infligir? Que es retirin totes les querelles i procés judicials vigents”.

“L’Estat és fort, però nosaltres encara som més forts perquè tenim la causa de la democràcia”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut