Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Torra aposta per la via unilateral si l’Estat es nega a negociar

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apostat per la via unilateral en l’entrevista que ha ofert a El Periódico si l’Estat no està disposat a negociar la convocatòria […]

Joan Solé
Joan Solé 09/09/2018
El president de la Generalitat, Quim torra, a la conferència 'El nostre moment'/ Núria Julià

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apostat per la via unilateral en l’entrevista que ha ofert a El Periódico si l’Estat no està disposat a negociar la convocatòria d’un referèndum.

En l’entrevista feta amb el director del diari, Enric Hernández, Torra ha descartat d’arrel que al Govern hi hagi una actitud que es representa amb el famòs “puta i la Ramoneta”: “Hi ha un mandat democràtic! I si al Govern d’Espanya no li sembla una posició negociable, tirarem endavant perquè tenim el mandat democràtic”. Tanmateix, assegura, que la idiosincràsia dels catalans és la de dialogar, “ens agrada pactar i negociar, és la nostra cultura nacional”, un fet, però, que no és incompatible en fer via si Pedro Sánchez no pot oferir res més que un nou Estatut.

Torra, en aquest sentit, ha assegurat “tenir molt clar” cap a on va el Govern i el moviment republicà i és conscient que segons “quina hipòtesi plantegi, jo podria anar a presó. Només per plantejar segons quines coses vas a la presó”. Un fet que, concreta, “també és un tema de llibertat d’expressió”.