Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

Sánchez usa la crisi de la Covid-19 per ajornar la Mesa de diàleg sobre Catalunya

El diàleg aplaçat sine die pel president socialista: “Quan les condicions siguin oportunes i siguin enteses pel conjunt de la ciutadania”

Redacció
Redacció 22/04/2020
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, passa davant de Pedro Sánchez al debat d'investidura, el 23 de juliol de 2019. (horitzontal)

Va costar molt aconseguir que el Gobierno espanyol acceptés seure en una mesa suposadament bilateral amb Catalunya per a abordar el repte plantejat pels independentistes catalans. Només una aritmètica parlamentària rebuscada al Congreso sota la pressió d’ERC, la mesa de diàleg va tenir una primera trobada.

Ara, però, el president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, ha trobat l’excusa perfecte per ajornar ‘sine die’ les trobades amb la Generalitat.

Sánchez diu que recuperarà la mesa de diàleg sobre la situació política a Catalunya, tal com li ha demanat el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, durant el debat de la pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés dels Diputats. “Estic disposat a agafar el guant, perquè no està en el meu ànim postergar problemes, i simplement ara estem en el que estem”, ha afirmat abans de manifestar “la seva voluntat de reprendre aquest diàleg quan les condicions siguin oportunes i siguin enteses pel conjunt de la ciutadania, la catalana i l’espanyola”.

Relacionats