Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sánchez porta al TC la resolució del Parlament en defensa de l’autodeterminació i la reprovació del rei

|

- Publicitat -

El govern espanyol ha aprovat presentar dos incidents d’execució al Tribunal Constitucional (TC) -i no un recurs d’inconstitucionalitat- contra els punts de la resolució del Parlament del 25 de juliol en defensa del dret a l’autodeterminació i la reprovació del rei Felip VI. Ho ha anunciat aquest divendres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celáa.

La ministra portaveu ha reclamat la “immediata suspensió” i la “nul·litat” dels punts de la proposta de resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP. Celáa ha argumentat que incompleixen diverses sentències del TC que ja havien declarat inconstitucionals aquests aspectes. La ministra portaveu ha advertit que sol·licitarà que s’adverteixi el president del Parlament, Roger Torrent, sobre el seu “deure d’impedir qualsevol iniciativa” a futur que suposi “eludir sentències del TC sobre aquests assumptes”.

Publicitat

L’executiu espanyol ha insistit que no acatar la “clara advertència” que notificaran a Torrent pot tenir conseqüències penals “particularment greus”.

Et pot interessar  Sánchez demana a Feijóo que forci la dimissió d'Ayuso: "Després del que s'ha conegut avui no té excusa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut