Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Sabrià descobreix la sopa d’all: “Ajornar la mesa de negociació és un incompliment flagrant de l’acord

Titlla la decisió del PSOE d’una “irresponsabilitat absoluta”

Redacció
Redacció 30/01/2020
Pla mitjà del president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, en roda de premsa des del Parlament el 27 de gener del 2020

La Moncloa ha anunciat que no es realitzarà la mesa de diàleg pactada amb ERC per a fer president Pedro Sánchez fins després de les eleccions que Quim Torra va anunciar ahir. En un comunicat, l’executiu de Sánchez referma la voluntat de celebrar aquesta trobada però rebaixa l’expectativa del contingut i l’emmarca només en “la necessària relació entre administracions per a resoldre els problemes urgents de la societat catalana” com “les conseqüències de la borrasca Gloria”.

Una decisió que no ha agradat a ERC, però que des del món de l’independentisme ja se sabia que passaria. El president del Grup Parlamentari Republicà no s’ha mossegat la llengua a les xarxes per a criticar l’anunci del PSOE. Sabrià considera que ajornar la mesa de negociació és “un incompliment flagrant de l’acord i una irresponsabilitat absoluta”. A més recorda al Gobierno que “no tenim temps per perdre” i que encara queden “molts mesos per les eleccions. És urgent obrir la via política”.

Sembla doncs que els republicans descobreixin la sopa d’all: Espanya sempre ha enredat Catalunya. Per això, Sabrià insisteix: “a la reunió entre presidents cal posar data imminent a la mesa entre governs”.