Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Rufián: “L’amnistia i el referèndum són propostes, no línies vermelles”

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, ha defensat aquest dimecres una llei d’amnistia i un referèndum per a Catalunya, però ha dit que són reclamacions que no condicionen possibles negociacions: “Són propostes, no una línia vermella, no són condicions”.

Així s’ha expressat en una entrevista a l’Ara’ recollida per Europa Press, quan li han preguntat què faria si el seu vot fos decisiu per evitar un govern de dretes: “Depèn, depèn. Jo crec que hem de reivindicar les nostres propostes”, ha afegit.

Publicitat

Sobre l’enquesta del CIS publicada el dimarts, ha apuntat que li grinyola que s’utilitzi diners públics en una enquesta i fer-la abans d’un factor “tan distorsionador” per als resultats, en referència a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

Ha dit que els republicans van optar després de les últimes eleccions per facilitar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, per apostar pel diàleg, però que actualment creu que “amb aquest PSOE és molt difícil”.

“Amb aquest Sánchez, que l’únic que fa és amenaçar-nos cada dia, es fa molt difícil, molt complicat”, ha assegurat, i ha advertit que si és un PSOE de l’amenaça, trobaran a ERC plantant cara i que no pactaran res amb els socialistes.

ERC a Interior

Sobre l’actuació policial d’aquests dies a Catalunya, ha apuntat que hi ha un problema històric amb la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra, i ha considerat: “Moltes vegades l’esquerra ha tingut un cert complex davant la policia. Jo crec que ERC algun dia hauria d’agafar la Conselleria d’Interior”.

La CUP a Madrid

Preguntat sobre si creu que la CUP li restarà més vots a ERC o a JxCat, ha assegurat no saber-ho, però ha apuntat que fa moltíssim l’espai cupaire: “Serà un plaer tenir-los allà”.

Et pot interessar  El món polític i l'acadèmic ploren la mort de Josep Maria Terricabras
Publicitat

Opinió

Minut a Minut