Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Roger Torrent al Rei: “El preocupant és una monarquia que veu Catalunya com preocupació”

|

- Publicitat -

Roger Torrent ha retret al rei Felip VI que considerés Catalunya una preocupació durant el seu discurs de Nadal. Davant la tomba de Francesc Macià, el president del Parlament de Catalunya ha opinat que el que és “preocupant” és una Monarquia “incapaç de donar una resposta a l’alçada de les circumstàncies al que demanen els catalans”, que és “més democràcia”. Torrent també ha considerat que la sentència del TJUE demostra que hi ha hagut una “vulneració flagrant” dels drets “fonamentals” dels líders polítics i socials independentistes i ha reclamat la “nul·litat” del procediment i la “llibertat de tots els presos i exiliats”.

A banda, el president del Parlament de Catalunya ha considerat “imprescindible” que es compleixi la sentència del tribunal europeu i “imperatiu que es faci justícia”. A més ha reclamat que el govern de l’Estat espanyol “s’encamini cap a un procés de negociació” que aporti una solució al conflicte entre Catalunya i Espanya.

Publicitat

Al seu parer, aquesta solució passa “indefectiblement” per “escoltar la veu dels catalans” a través de les urnes, en una al·lusió implícita a un nou referèndum d’autodeterminació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut