Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Roben documentació històrica de “valor incalculable” del monestir de Poblet

|

- Publicitat -

El monestir de Poblet (Conca de Barberà) ha patit un greu robatori  de la caixa forta de l’arxiu, que és un dels més valuosos del país. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per tal d’identificar els lladres, així com de trobar la documentació històrica robada. El robatori s’ha produït sense violència durant el passat cap de setmana, però encara no s’ha determinat quins documents històrics han desaparegut.

Els treballadors de l’arxiu s’han adonat del robatori aquest dilluns, 31 d’octubre, al matí, quan han anat a treballar. A hores d’ara, els mateixos treballadors, la comunitat monàstica i els Mossos treballen per determinar quins són els documents robats, i el monestir ja ha interposat una denúncia pels fets. Quan s’hagi determinat el valor dels elements robats, la Unitat Central de Patrimoni Històric es farà càrrec de la investigació.

Publicitat

Segons ha avançat TV3, els lladres van entrar a l’edifici per la força i van rebentar la caixa forta per tal de fer-se amb la documentació històrica, que és de “valor incalculable”.

Al Palau de l’Abat s’hi conserva un important patrimoni documental fruit, en primer lloc, de l’exercici de la seva activitat monàstica però també com a dipositant de fons generats durant el segle XX per personalitats i entitats rellevants per a la història de Catalunya, segons informa el 324. L’arxiu del monestir compta amb fons dipositats pel president Josep Tarradellas i Joan o pel general Domènec Batet, entre d’altres.

Et pot interessar  Els Mossos investiguen la mort d’un home a la Rambla de Ponent de Tarragona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut