Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Reguant i Baños recullen la multa de 2.500 i asseguren que arribaran “fins al final” per no contestar Vox

L'exregidora de la CUP diu que el tribunal "vira encara més a la dreta en normalitzar un partit feixista, masclista i xenòfob"

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha notificat aquest dimarts presencialment a l’exdiputada i regidora de la CUP Eulàlia Reguant i a l’exdiputat Antonio Baños la sanció governativa que els ha imposat el Tribunal Suprem per negar-se a respondre a les preguntes de Vox durant el judici per l’1-O. Tots dos s’enfronten a una multa de 2.500 euros, que tenen cinc dies per recórrer, però ja han advertit que “ratifiquen” la “decisió col·lectiva” que van prendre i que mantindran “l’objecció de consciència fins al final i les últimes conseqüències. Segons Reguant, amb aquesta sanció, el tribunal “vira encara més a la dreta” i “normalitza Vox, un partit feixista, masclista i xenòfob”.

El lletrat de l’Administració de Justícia de la sala civil i penal del TSJC els havia citat a les 10 hores per notificar-los l’acord de 28 de febrer del president de la Sala Segona del Suprem, Manuel Marchena, en la qual se’ls requereix el pagament de la sanció governativa, segons el TSJC.

Publicitat

L’acord és en base a l’article 420 de la Llei d’enjudiciament criminal (Lecrim) que preveu que quan un testimoni es nega a prestar declaració en un judici al qual ha estat citat se li imposi una multa d’entre 200 i 5.000 euros i que, en cas de persistir en la seva conducta, se li obri un procediment penal per obstrucció a la Justícia i desobediència greu a l’autoritat.

Segons ha informat el Suprem el dia dels fets, el 27 de febrer, en el cas que els dos testimonis insisteixin en no voler declarar es presentarà testimoni del seu comportament per un delicte de desobediència greu, i es remetria a un jutjat ordinari de Madrid les actes de la sessió i serà aquest jutge qui decidirà si obre una investigació.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut