Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Rahola destapa que Cunillera “casualment” aquest dimecres es va reunir amb el cònsol italià

|

- Publicitat -

La periodista Pilar Rahola, ha volgut comentar la detenció a Sardenya del president Puigdemont. En una piulada, Rahola ha volgut deixar de manifest que “casualment” la delegada del Gobierno a Catalunya, Teresa Cunillera, es va reunir amb un el cònsol general italià, precisament el dia anterior a la detenció de Puigdemont.

Per aquest motiu, Rahola ha volgut posar en dubte què van parlar en aquesta trobada l’Estat espanyol, tot donant a entendre, que podria haver encoratjat Italià perquè arrestés Puigdemont.

Publicitat

Aquesta trobada amb Emanuele Manzitti es va produir a la seu de la delegació del Gobierno a Barcelona i en la qual es van penjar fotografies per il·lustrar les “excel·lents relacions entre Itàlia i Espanya”.

Aquest fet passa de taca d’oli, ja que evidencia que, que mentre el Gobierno treu pit de la taula de diàleg a Europa, de sotamà continua amb la repressió en contra l’independentisme amb una increïble traïdoria al govern català.

Un dels punts que causa més indignació és precisament que aquesta trobada institucional es fes de manera descoberta, i que l’executiu espanyol, se senti impune i faci provocacions a l’independentisme amb fotografies de la reunió en la qual podrien haver orquestrat la detenció de Puigdemont.

No obstant, encara no s’ha esclarit quina és la postura d’Itàlia en aquest assumpte, que ha argumentat que va fer la detenció, perquè la decisió de no detenir-lo “superava les seves competències”.

Així, l’executiu espanyol ha fet un lamentable paper en l’àmbit internacional. Ha actuat de mala fe, enganyant als òrgans judicials europeus per detenir Puigdemont, n’ha sobre presumit i ha intervingut il·legítimament en l’agenda catalana.

El més greu de tot plegat, però, és que segueix intentant vendre que el Gobierno vol dialogar, a la vegada que accentua la repressió contra l’independentisme. Cada cop sembla més evident que el Gobierno més progressista de la història no vol dialogar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut