Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Rahola destapa que Cunillera “casualment” aquest dimecres es va reunir amb el cònsol italià

La periodista ha posat de manifest que la delegada del Gobierno a Catalunya va mantenir una reunió amb el cònsol italià el dia abans de l’arrest de Puigdemont i que en aquesta trobada podria haver demanat la detenció del president de Catalunya

Redacció
Redacció 24/09/2021
Imatges de la reunió que Teresa Cunillera, delegada del Gobierno a Catalunya, va fer el dimecres 22 de setembre amb Emanuele Manzitti, el cònsol general italià

La periodista Pilar Rahola, ha volgut comentar la detenció a Sardenya del president Puigdemont. En una piulada, Rahola ha volgut deixar de manifest que “casualment” la delegada del Gobierno a Catalunya, Teresa Cunillera, es va reunir amb un el cònsol general italià, precisament el dia anterior a la detenció de Puigdemont.

Per aquest motiu, Rahola ha volgut posar en dubte què van parlar en aquesta trobada l’Estat espanyol, tot donant a entendre, que podria haver encoratjat Italià perquè arrestés Puigdemont.

Aquesta trobada amb Emanuele Manzitti es va produir a la seu de la delegació del Gobierno a Barcelona i en la qual es van penjar fotografies per il·lustrar les “excel·lents relacions entre Itàlia i Espanya”.

Aquest fet passa de taca d’oli, ja que evidencia que, que mentre el Gobierno treu pit de la taula de diàleg a Europa, de sotamà continua amb la repressió en contra l’independentisme amb una increïble traïdoria al govern català.

Un dels punts que causa més indignació és precisament que aquesta trobada institucional es fes de manera descoberta, i que l’executiu espanyol, se senti impune i faci provocacions a l’independentisme amb fotografies de la reunió en la qual podrien haver orquestrat la detenció de Puigdemont.

No obstant, encara no s’ha esclarit quina és la postura d’Itàlia en aquest assumpte, que ha argumentat que va fer la detenció, perquè la decisió de no detenir-lo “superava les seves competències”.

Així, l’executiu espanyol ha fet un lamentable paper en l’àmbit internacional. Ha actuat de mala fe, enganyant als òrgans judicials europeus per detenir Puigdemont, n’ha sobre presumit i ha intervingut il·legítimament en l’agenda catalana.

El més greu de tot plegat, però, és que segueix intentant vendre que el Gobierno vol dialogar, a la vegada que accentua la repressió contra l’independentisme. Cada cop sembla més evident que el Gobierno més progressista de la història no vol dialogar.