Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Puigneró alerta que aquest nou cicle electoral servirà per “referendar o no el mandat de l’1-O”

El conseller espera que JxCat surti "enfortit" del cicle electoral i trobaria una "bona decisió" que Puigdemont liderés la llista a Europa

|

- Publicitat -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, veu les eleccions espanyoles del 28-A i les europees i municipals del 26-M com una “oportunitat per refermar que l’independentisme és majoritari a Catalunya”. En una entrevista amb l’ACN, Puigneró diu que els comicis serviran per “referendar o no” el mandat de l’1-O. Segons el conseller, en aquest escenari “el govern espanyol que en resulti ja sabrà quines condicions hi ha sobre la taula”. Puigneró confia que JxCat surti “enfortit” del cicle electoral i admet que trobaria com una “bona decisió” que el líder de la formació, Carles Puigdemont, es presentés a les europees.
“M’agradaria, però la decisió l’ha de prendre ell”, indica Puigneró, que considera que caldria valorar “les possibilitats que hi hauria que Espanya impossibilités que prengués l’acta d’eurodiputat”.

En aquest sentit, creu que el 130è president “representa pels catalans la internacionalització de la causa catalana” i és un “símbol” davant de la “repressió que aplica Espanya”.

Publicitat

“Puigdemont fa una gran feina. Si ser eurodiputat l’ajuda a continuar-la fent, seria una bona decisió, però és una decisió personal seva”, afegeix.

Un futur “condicionat” pels comicis

Per Puigneró, cal “esperar als resultats de les eleccions” per determinar els propers passos de l’independentisme. “Espero que a Catalunya hi hagi una gran majoria de vots a favor de l’autodeterminació”, diu.

En aquest sentit, assegura que el mandat de l’1-O és per la independència però admet que el referèndum “es va fer en condicions molt complicades”.

“Entenem que hi ha qui pot dir que no va ser com cal, però és el que vam poder fer. Si no hi ha més proposta sobre la taula i no es pot bescanviar per un referèndum pactat i acordat, estarem absolutament legitimats per prendre accions en la línia de fer efectiu el mandat de l’1-O”, afirma.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut