Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puigdemont referma la seva aposta per l’exili: “Seríem ostatges […] des de la presó no puc lluitar”

El president legítim també carrega contra el "sectarisme dels partits" en el seu llibre

|

- Publicitat -

El president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va plantejar quedar-se a Catalunya un cop aprovada la declaració d’Independència del 27-O: “Quedar-me no és una alternativa, perquè des de la presó no puc lluitar”.

En la publicació del llibre que demà veurà la llum ,’La crisi catalana, una oportunitat per a Europa’ -una conversa que ha mantingut el president legítim, Carles Puigdemont, amb el periodista Olivier Mouton-, Puigdemont fa visible el seu convenciment per l’exili: “Ens humiliarien tractant-nos com a ostatges polítics pel que representem. Sé que em puc passa molt de temps a l’exili. Vull pensar que a mitjà termini hi ha una possibilitat de normalitzar la situació a través del diàleg”.

Publicitat

El president, que diu no veure’s com un “líder però la història m’acabarà contradient”: “No m’agrada gens la idea dels líders messiànics; la trobo ridícula i, sobretot, antimoderna. Porto dins meu una mena de pulsió anarquista”. A més, assegura no “suportar” la idea de fer una professió de la política “ni aquesta idea ni la tendència al sectarisme dels partits”.

La resposta “violenta” de l’Estat

Puigdemont admet que el referèndum de l’1 d’octubre “podia comportar un conflicte amb Espanya però no la violència i la repressió desfermada que hi va haver”. En aquest sentit, diu no tenir la “sensació d’estar involucrant la població en una cosa perillosa”.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut