Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Puigdemont queda lliure sense mesures cautelars

|

- Publicitat -

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha quedat en llibertat sense mesures cautelars, després que la Cort d’Apel·lació de Sàsser ho dictaminés. Aquest fet és un nou revés per l’Estat espanyol que el fa quedar en evidència, ja que l’euroordre de crida i cerca de Puigdemont estava inactiva. No obstant això, l’Estat espanyol suposadament va encoratjar a les autoritats italianes perquè arrestessin al president, i hores després s’han vist obligades a recular.

Malgrat que la resolució hagi estat favorable per Puigdemont, s’ha de mencionar la vulneració de drets que suposa una detenció d’acord amb una euroordre inactiva. A més a més, demostra que l’Estat espanyol està disposat a forçar la legalitat per impedir l’avenç de l’agenda catalana. Puigdemont haurà de declarar demà davant la Cort d’Apel·lació de Sàsser, que haurà de decidir sobre la legalitat de l’arrest del president.

Publicitat

L’imprevist judicial ha impedit la participació de Puigdemont en l’Aplec Internacional de l’Adifolk i també ha obstaculitzat que es pugui reunir amb el president de Sardenya i amb el síndic de l’Alguer. El vicesecretari primer del Parlament recentment acusat de desobediència, ha afirmat que “Hauran de donar moltes explicacions i no només al TJUE”. Aquest nou episodi repressiu ha deixat al descobert la seva set de venjança de l’Estat espanyol, i demostra que està disposat a “forçar la llei” per satisfer-la.

Et pot interessar  Aragonès replica Puigdemont: “Es rendeix qui abandona el Govern a mitja legislatura i vota contra els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut