Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Puigdemont: “Espanya està per damunt del dret i de la justícia”

Davant la detenció del pres basc Atristain, el president a l’exili carrega contra l’Estat: “Desafiar el Tribunal de Drets Humans és una mostra de l’antieuropeisme secular del nacionalisme espanyol”

Redacció 03/06/2022
El MHP Puigdemont intervenint a l'Europarlament

Davant la desobediència d’Espanya al Tribunal d’Estrasburg amb l’execució de la detenció del pres basc Atristain, el president a l’exili es posiciona i denuncia l’actitud de superioritat de l’Estat. Puigdemont denuncia a les xarxes socials que l’Estat “està per damunt del dret i de la justícia”. I manifesta i ho exemplifica amb el rol que agafen els polítics espanyolistes: “Recordeu-ho quan algun dels seus polítics, de dreta o d’esquerra, us digui que les sentències s’han de complir”. Finalment, conclou amb una declaració contundent: “Desafiar el Tribunal de Drets Humans és una mostra de l’antieuropeisme secular del nacionalisme espanyol”.

Així doncs, l’Ertzaintza va detenir aquest dimarts avui el pres basc Xabier d’Atristain, després de refusar el Tribunal Suprem espanyol la seva petició de revisar la condemna arran de la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que va considerar que s’havia vulnerat el seu dret, ja que se li va impedir designar un advocat de la seva elecció durant un interrogatori policíac.