Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Puigdemont anuncia a la premsa internacional que viatjarà per tota Europa per defensar la “causa justa” de Catalunya

Carles Puigdemont ha sortit molt reforçat d’aquests quatre mesos de judicialització. La victòria sobre el jutge Llarena i, de facto, de la causa contra els delictes que s’imputen contra els […]

Joan Solé
Joan Solé 28/07/2018
Carles Puigdemont / ACN

Carles Puigdemont ha sortit molt reforçat d’aquests quatre mesos de judicialització. La victòria sobre el jutge Llarena i, de facto, de la causa contra els delictes que s’imputen contra els presos, preses, exiliats i exiliades polítiques ha empès el president legítim a reprendre l’estratègia que va encetar quan fa prop de nou mesos va exiliar-se a Brussel·les després de declarar la independència des del Parlament de Catalunya.

Des de la delegació del Govern davant la Unió Europea, Puigdemont ha admès que se sent “orgullós” d’adreçar-se a la premsa, ja que “no ha estat un viatge fàcil ni curt, però estic en certa mesura en sòl català”. Lluny de frenar la seva activitat, el president legítim ha anunciat que “no és el final del meu viatge”: “Seguiré viatjant a Europa per defensar la causa justa del poble de Catalunya, llibertat i autodeterminació. El meu viatge no s’acabarà fins que tots els presos polítics siguin alliberats i puguin tornar de l’exili i els catalans puguin defensar el seu dret a l’autodeterminació”.