Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Oriol Mitjà canta les quaranta als governants i augura un rebrot si no es controla el desconfinament

|

- Publicitat -

El metge Oriol Mitjà, que s’ha encarregat de coordinar el grup d’experts per a assessorar i guiar la Generalitat en la gestió de la pandèmia i que el Gobierno ha acabat usant de manera indirecta per fer-se seves moltes de les propostes, ha denunciat un seguit de greuges que considera que no s’estan fent bé.

Dit d’una altra manera, ha repassat en dues piulades un seguit de mancances, algunes força sorprenents, i ha acabat augurant un possible rebrot de la Covid-19 si no es fan les coses bé.

Publicitat

Mitjà creu que “no hem explicat bé als grans de 70 anys que no haurien de sortir abans de 10h ni després de 20h” horaris reservats per als passejos i l’esport. També explica que “no s’ha activat el testeig de PCR per malalts lleus” i el motiu que explica hauria de merèixer una resposta política: “perquè algú s’entesta en no usar altres marques d’escovillons”. A més, també narra que “no s’ha activat el rastreig de contactes x por a la tecnologia”.

També detalla la situació actual: “l’R0 és de 0,95 i no baixa des de fa 3 setmanes” i que “el sistema sanitari té encara un 50% d’ocupació de llits crítics” i que els estudis de seroprevalença “mostren immunitat a Barcelona i àrea metropolitana nord de menys del 10%”.

Amb tot plegat, Mitjà arriba a una conclusió: “Si fem el desconfinament sense control de la infecció, anem cap al rebrot de la pandèmia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut