Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Òmnium reclama a JxCat i ERC que plantegin amb “sinceritat” quina és l’estratègia

Mauri reclama que es treballi amb una via per donar resposta a la situació d'injustícia

|

- Publicitat -

El primer aniversari de l’empresonament dels Jordis va repetir la mateixa crida a la unitat que se sent als carrers des de l’any 2012. Aquest matí, entrevistat per La Sexta, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha demanat que les forces republicanes uneixin esforços: “No són capaços de plantejar amb sinceritat quina és l’estratègia de cadascú”. En aquest sentit, Mauri ha demanat que es prepari una resposta contra “la situació d’injustícia”.

El vicepresident d’Òmnium ha alertat, també, que el debat actual a la política espanyola sigui “si els partits independentistes donen suport als pressupostos”, ja que, assegura, “demostra molt poca empatia del que viu una part important de la ciutadania”.

Publicitat

“Perquè hi hagi estabilitat a l’Estat, no hi ha d’haver presos polítics”. Mauri ha denunciat que a Espanya no hi hagi un debat sobre el fet que persones “pacífiques poden ser condemnades a 15 anys de presó i marcar jurisprudència. A més, afegeix, “el Gobierno té marge (per negociar els pressupostos) perquè la fiscalia i l’advocació de l’Estat depenen del Gobierno. Hi ha molt marge perquè la política torni a ser la protagonista i no la presó”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut