Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Òmnium col·loca esposes de cartró en trens de Rodalies en una campanya pels presos de l’1-O

|

- Publicitat -

L’entitat sobiranista Òmnium Cultural ha col·locat manilles de cartró en alguns trens de la L1 de Rodalies amb missatges en anglès denunciant la situació dels polítics empresonats per impulsar l’1-O.

Publicitat

La campanya que va començar “fa uns dies”, segons fonts de l’entitat, quan va llançar el missatge contra la presó provisional en anglès, en la línia de Rodalies que va des de Barcelona a les platges del Maresme, ja que va destinat als turistes.

Òmnium ha llançat un vídeo amb l’acció i el missatge: ‘A la platja fa un sol de justícia. A la presó una ombra d’injustícia’; i a les manilles es pot llegir el missatge en anglès ‘Did you know that are political Prisioners in Spain?’ (Sabies que a Espanya hi ha presos polítics).

A més, s’acompanya aquest missatge amb l’enllaç d’una web a través de la qual els usuaris poden signar per la llibertat dels empresonats (la web d’Òmnium singforcatalonia.com que a les 14 hores d’aquest dimecres comptava amb 27.622).

Aquesta no és l’única acció que Òmnium ha fet aquest estiu: el 26 de juliol l’entitat va posar en marxa aquesta altra campanya d’estiu que consistia a fer circular per una trentena de municipis turístics catalans un autobús amb el lema ‘Ho tornarem a fer’ (El tornarem a fer).

La voluntat d’Òmnium amb aquesta acció és “denunciar la regressió democràtica que es viu a l’Estat i reafirmar el compromís de l’entitat en la defensa i l’exercici dels drets fonamentals”.

La campanya de l’autobús s’allargarà fins al 25 d’agost i pretén “arribar als turistes de diferents punts de l’Estat i internacionals visitar Catalunya durant el mes d’agost”.

Et pot interessar  La Federació Llull exposa per carta als representants permanents de la UE per què és necessària l'oficialitat del català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió