Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Nova ingerència de l’Estat: El TC anul·la articles de la llei catalana de comerç

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha estimat el recurs d’inconstitucionalitat promogut pel Gobierno contra diversos articles de la llei catalana de comerç, serveis i fires i els ha anul·lat per “invasió de competències” de l’Estat. Segons el TC, la llei contravé la legislació bàsica estatal sobre horaris comercials. La sentència, però, veu constitucionals els articles sobre les rebaixes i sobre l’obligació dels establiments d’atendre en català els clients.

Amb aquesta decisió, s’anul·len els preceptes que redueixen el límit mínim establert per la normativa bàsica estatal pel que fa al nombre d’hores setmanals d’obertura. Igualment, s’han declarat inconstitucionals les regles que limiten la vigència màxima de l’excepció aplicable als municipis turístics i a la pròrroga de la condició de municipi turístic.

Publicitat

Així mateix, s’han declarat conformes a la Constitució, els articles sobre els períodes de rebaixes, en entendre el tribunal que conté un criteri purament descriptiu, i el que inclou el deure d’estar en condicions d’atendre els consumidors que s’expressin en qualsevol de les llengües oficials a Catalunya.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut