Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Mossos Guilleries demana a Interior que incorpori agents compromesos amb el país

|

- Publicitat -

El col·lectiu de Mossos independentistes anomenat “Mossos Guilleries” ha emès un nou comunicat on interpel·la directament la conselleria d’Interior. Recorden que l’any 1982 es va formar la primera promoció de Mossos d’esquadra un cop restituït el Cos, després que la dictadura franquista però que hi ha “molts agents que no creuen que el nostre Cos hagi d’esdevenir la policia de país”.

Els motius que explicarien aquest fet segons Mossos Guillaries és que “es van rebaixar els nivells d’exigència, amb l’objectiu d’assolir (de manera precipitada) el desplegament de la ciutat de Barcelona” i que tampoc ha estat encertada “la incorporació de comandaments provinents d’altres cossos policials, especialment de CNP i GC”.

Publicitat

És per això que demanen a l’actual direcció política de la conselleria d’Interior que “no cometi les mateixes errades i que estigui molt amatent, en especial, en els concursos de promoció a les categories d’inspector/a i intendent/a que s’estan duent a terme”.

Aquí el comunicat sencer:

COMUNICAT DE LES GUILLERIES (94)

L’any 1982 es va formar la primera promoció de Mossos d’esquadra un cop restituït el Cos, després que la dictadura franquista el va dissoldre juntament amb les altres institucions d’autogovern de Catalunya.

Així doncs, s’iniciava un camí en la direcció que la policia de la Generalitat fos la policia integral del país, assolint al llarg dels anys plenes competències en els àmbits de seguretat ciutadana, policia judicial, ordre públic, trànsit, policia mediambiental, etc.

En tot aquest procés de creixement i desplegament del CME, la conselleria d’Interior ha pres decisions que malauradament han afectat de forma negativa el devenir del nostre cos policial.

En aquest sentit, cal lamentar la selecció de milers d’agents, rebaixant els nivells d’exigència, amb l’objectiu d’assolir -de manera precipitada- el desplegament de la ciutat de Barcelona.

Tampoc ha estat encertada la incorporació de comandaments provinents d’altres cossos policials, especialment de CNP i GC, que fa que a l’interior del CME tinguem elements disruptius que no creuen que el nostre Cos hagi d’esdevenir la policia de país, juntament amb les policies locals, en una futura República de Catalunya.

Demanem a l’actual direcció política de la conselleria d’Interior que no cometi les mateixes errades i que estigui molt amatent, en especial, en els concursos de promoció a les categories d’inspector/a i intendent/a que s’estan duent a terme.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 16 de maig de 2019

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut